The mobile design is not yet defined. Check the desktop version!

Art terapia/terapie ocupationala.

Despre art-terapie:

Art-terapia  poate fi benefica pentru oamenii de toate varstele, dar este utila in special pentru copii si adolescenti. Arta este o forma naturala de comunicare pentru copii, deoarece este mai usor pentru ei sa se exprime  vizual  decat verbal. Art-terapia imbunatateste abilitatiile  cognitive, abilitatiile sociale si incurajeaza stima de sine la copii de varsta scolara.

Art-terapeutii sunt profesionisti calificati pentru a aplica o varietate de modalitati de arta ( desen, pictura, lut, calculator si alte medii) pentru evaluare si tratament si sunt specializati pentru a folosi art-terapia cu indivizi de toate varstele.

Art-terapia poate fi folosita pentru a imbunatatii invatarea si dezvoltarea abilitatiilor cognitive, motorii, sociale si creative in sala de clasa si este folosita ca un serviciu de sprijin pentru elevii de varsta scolara.

Art-terapeutii care activeaza in scoli sunt competenti intr-o mare varietate de tehnici, pentru a evalua dezvoltarea cognitiva si emotionala a elevilor ,abilitatile senzorio-motorii, sociale si comportamentale.

Pe baza acestei evaluari si consultari cu personalul din scoala si cu parintii, art-terapeutii ofera experiente artistice pentru a imbunatatii invatarea , abilitatiile interpersonale si comportamentul si/sau abilitatiile fizice.

Art-terapia poate fi folosita pentru a facilita  elevilor exprimarea sentimentelor, sporirea comportamentelor pozitive, cresterea stimei de sine, sporirea abilitatiilor cognitive, si/sau imbunatatirea abilitatilor sociale. Ai ajuta pe elevi sa ajunga la potentialul lor maxim in mediul educational este obiectivul principal al terapiei prin arta, in toate cazurile.

Ce efecte benefice are art-terapia pentru elevi?

Art-terapeutii  lucreza cu elevi, care au o mare varietate de nevoi , cum ar fi dificultati in invatare, atentia deficitara(ADD), tulburarea hiperactiva cu deficit de atentie(ADHD), autism, retard mental, handicap fizic, tulburari de comportament, tulburari emotinale, etc. De exemplu un terapeut care lucreaza cu un elev cu ADHD poate dezvolta abilitati pentru a ajuta la reducerea comportamentelor impulsive, pentru a spori compotamentele interpersonale, pentru a imbunatati abilitatiile de studiu si performanta la clasa. Pentru un elev cu dificultati senzorio-motorii, terapeutul poate alege sarcini specifice de arta, care ajuta la extinderea abilitatiilor motorii generale cat si de finete si de crestere a independentei.

Prin ce difera art-terapia de alte tipuri de servicii?

Art-terapeutii au abilitati unice si cunosc foarte bine folosirea sarcinilor bazate pe art-terapie,ei lucreaza cu elevi de toate varstele. Expresia artei ofera copiilor si adolescentilor o modalitate de a comunica, aspecte sentimentale, perceptii si  le dezvolta in moduri in care cuvintele nu pot.

Art-terapia combina atat abordarea vizuala cat si verbala pentru ai ajuta pe elevi sa indeplineasca scopurile si obiectivele pentru imbunatatirea si completarea in consilierea scolara , psihologie scolara si alte servicii pentru elevi.

Contactează-ne

Sau ne poți scrie completând formularul alăturat.

Contactează-ne