The mobile design is not yet defined. Check the desktop version!

Ce este boala Alzheimer ?

Boala Alzheimer este o boala progresiva, in care tesutul cerebral sanatos degenereaza, rezultand probleme de memorie, comportament, si alte abilitati mentale.

Este cea mai frecventa cauza de dementa (pierderea de memorie si alte abilitati intelectuale suficient de grave pentru a interfera cu viata de zi cu zi) si o  principala cauza care poate ajunge la deces.

Potrivit statisticilor din  Romania  incidenta tulburărilor mintale a crescut de la 605,2 persoane la 100.000 de locuitori in 1975, la 883,3 persoane / 100.000 de locuitori în 1993, fara a avea date asupra cazurilor de dementa.

Simptomele:

Simptomele bolii Alzheimer sunt mult mai grave decat  usoarele modificari ale memoriei care insotesc de obicei imbatranire.Simptomele pot incepe, treptat, dar in cele din urma sa devina suficient de severe pentru a interfera cu activitatile de zi cu zi.

LOGOPEDIE BUCURESTI

Acestea includ:

Desi cursul bolii Alzheimer este individual si foarte variabil, cei mai multi oameni cu aceasta stare vor supravietui circa opt pana la zece ani dupa ce a fost diagnosticat.

Cauzele acestei boli:

Cauza exacta a bolii Alzheimer nu este inca clara.

Cu toate acestea, oamenii de stiinta  cerceteaza  creierul persoanelor cu aceasta problema si spun  ca acesta  contine smocuri si legaturi anormale de celule ale creierului, numite placi si incurcaturi.

Aceste plachete si incurcaturi sunt alcatuite din proteine ​​care pot fi implicate in  moartea neuronilor (celule nervoase) care apare in boala Alzheimer.

Cercetatorii, de asemenea, cred ca inflamatia observata la nivelul  creierului unor oameni cu aceasta boala poate juca un rol central.

Care este probabiltatea de a dezvolta boala Alzheimer?

Aparitia  acestei boli poate fi influentata de o combinatie de factori genetici, de mediu, si altele.

Alti factori majori care par sa creasca riscul de boala Alzheimer includ:

Varsta: boala Alzheimer este cea mai frecventa la persoanele cu varsta peste 65 de ani.

Istoria de familie: avand un parinte sau un frate cu aceasta boala riscul aparitiei creste usor.

Mutatii genetice: trei mutatii genetice sunt cunoscute in provocarea debutului precoce in Alzheimer, in timp ce o form a genei APOE creste riscul de boli cu debut tardiv.

Gen: femeile au mai multe sanse decat barbatii de a dezvolta boala Alzheimer.

Alte conditii: aceiasi factori care cresc riscul  bolilor de inima, cum ar fi hipertensiunea arteriala, nivelul ridicat al colesterolului si diabetul zaharat  cresc riscul de Alzheimer.

Educatie: cercetarile arata o legatura intre nivelul de educatie scazut si un risc mai mare in boala Alzheimer.

Traumatism cranian: Unele studii arata o legatura intre leziunile traumatice la cap si risc  spre Alzheimer.

Diagnosticarea bolii Alzheimer:

Boala Alzheimer este de obicei diagnosticata dupa ce medicii exclud alte supozitii. Nu exista un test specific utilizat pentru a diagnostica sau confirma diagnosticul de boala Alzheimer.

Testele generale care pot ajuta doctorii sa determine daca un pacient are boala Alzheimer includ:

Un  tratament conventional:

Desi nu exista nici un leac pentru boala Alzheimer, in acest moment, medicamente pot ajuta la tratarea simptomelor problemei.

Medicii specialisti pot recomanda unul din cinci medicamente prescrise in prezent aprobate pentru tratarea Alzheimer, in functie de severitatea bolii.

Aceste medicamente sunt:

Aceste medicamente stimuleaza substantele chimice din creier si poate ajuta la imbunatatirea simptomelor de Alzheimer si permite pacientilor efectuarea activitatilor de zi cu zi mai mult decat ar fi in masura sa o faca.

Ce tratamente se recomanda pentru prevenirea si incetinirea progresiei bolii Alzheimer.

Schimbarile de dieta : Un studiu arata faptul ca persoanele care au niveluri crescute ale unui aminoacid toxic cunoscut sub numele de homocisteina au de doua ori riscul de obicei de a dezvolta boala Alzheimer .

Nivelul homocisteinei tinde sa fie mai mare la persoanele ale caror diete sunt bogate in proteine ​​animale ; invers , fructele si legumele cu frunze verzi asigura acid folic si alte vitamine B, pentru a ajuta organismul in a reduce nivelul de homocisteina .

Este dificil sa se stabileasca cauza si efectul , dar reducerea proteinelor ​​animale si consumul  mai multor alimente vegetale este o idee buna pentru o starea generala de sanatate , si poate ajuta pentru a preveni sau a atenua simptomele de Alzheimer .

Un regim alimentar anti – inflamator este in general protector impotriva unei game largi de boli , si boala Alzheimer se crede ca are o componenta inflamatorie .

Exercitiu : Cercetarile indica faptul că exercitii fizice regulate pot reduce riscul de a dezvolta Alzheimer cu pana la 50 la suta .

Minte / corp : Persoanele care participa la activitati de stimulare mental, cum ar fi citirea cartilor sau jocul de carti au un risc mai mic de a dezvolta boala Alzheimer .

Alte studii arata ca mai multi ani de educatie formala scade probabilitatea dezvoltarii acestei boli .

Teoria este ca activitatea intelectuala provocatoare construieste conexiuni neuronale bogate care functioneaza ca asigurare impotriva pierderilor memoriei de mai tarziu.

Suplimentele : Unele studii sugereaza ca vitaminele C si E , fie în alimente sau suplimente , ofera protectie impotriva bolii Alzheimer .

Cercetatorii au raportat ca persoanele mai in varsta care au luat suplimente de zi cu zi care contin cel putin 400 UI de vitamina E si 500 mg de vitamina C au avut o sansa de 64 % mai putin probabil de a dezvolta aceasta boala .

Ginkgo ( Ginkgo biloba ), un preparat traditional din plante realizate din frunze de copac ginkgo poate creste fluxul de sange la creier .

Unele dovezi clinice sugereaza ca ginkgo poate fi util în incetinirea progresiei precoce a bolii Alzheimer si dementa legata de varsta .

Daca doriti sa incercati ginkgo pentru imbunatatirea memoriei,se ia 40 mg de extract standardizat , cu un raport de 24 % glicozide Ginkgo flavone si 6 % lactone terpenice de trei ori pe zi, cu mese .

Dati-i un proces de doua luni .

De asemenea : Evitati fumatul ; fumatorii prezinta de doua ori riscul de a dezvolta Alzheimer fata de nefumatori .

Contactează-ne

Sau ne poți scrie completând formularul alăturat.

Contactează-ne