The mobile design is not yet defined. Check the desktop version!

Importanta povestilor citite in copilarie.

Citirea  povestilor este o arta care are beneficii mentale, sociale si educationale pentru copii. Oameni de toate varstele iubesc povestile.

Copiii sunt mari fani de povesti si iubesc sa le asculte.

Citirea povestilor inainte de a adormi  semnifica literalmente citirea unei povesti placute care le poate  forma o memorie foarte buna celor mici.

Acesta devine o arta  pierduta astazi,deoarece multi parinti isi gasesc foarte putin timp pentru a-si petrece cu copiii  lor,  datorita vietii lor agitate care le cere sa-si rezerve mai mult timp  nevoilor de la locul de munca.

Dar orice parinte cunoaste cateva povesti pentru a le spune copilului, si a-si petrece un pic de timp impreuna pentru a le povesti.

Cei  mai multi dintre parinti ignora importanta de a spune o poveste copilului sau  nu sunt constienti de avantajele acestei actiuni.

Trebuie sa realizam  faptul ca acest mod de a povestii ii ajuta pe copii sa invete si sa creasca.LOGOPEDIE BUCURESTI

In ziua de azi copiii se nasc intr-un mediu imbibat de media.

Ei sunt atrasi de numeroasele canale de televiziune si de programele de divertisment care le distrage atentia de la lectura.

Parintii  isi lasa copii sa se uite pe canalele de desene animate ore intregi  pentru a nu-i deranja in timp ce ei isi desfasoara anumite activitati casnice sau de serviciu.

Dar, de multe ori acestia  uita dezavantajele care provin, astfel, din  mass-media.

Programele de  desene animate care transmit violenta precum  si alte programe de divertisment blocheaza dezvoltarea mentala a copiilor .

Toate programele de televiziune sunt concepute pentru persoanele in varsta, nu pentru copii.

Copiii isi pot pierde capacitatea de a  gandi  si analiza in cazul in care sunt expusi acestor  programe de televiziune, mai multe ore pe zi.

Copiii sunt lenti in gandire si intelegere.

Astfel, ei au nevoie de divertisment special conceput pentru ei.

Povestirea este o activitate care poate transfera emotiile si sentimentele si de asemenea, poate stimula capacitatea de gandire.

Povestirea este o activitate mare de invatare.

La fiecare etapa de dezvoltare a povestii, copiii pun intrebari.

Un povestitor adecvat poate folosi trucuri pentru a-i  face curiosi si a-i  incuraja sa puna intrebari. Povestirea este pregatirea de baza pentru  o invatare academica.

Cand vor vedea imagini in cartile  de povesti ascultate, copiii  vor invata sa faca asocieri  intre imagini si poveste iar mai tarziu  imaginatia vizuala li se va dezvolta.

Poti  mari capacitatea de memorare a copilului tau, cerandu-i sa-si aminteasca povestile pe care le-ai citit deja pentru el sau cerandu-i sa-si aminteasca unde te-ai oprit in ziua precedenta.

Cerei  intotdeauna copilului sa-si impartaseasca contributia lui in poveste.

De exemplu sa povesteasca un posibil punct culminant sau  incurajeaza-l  sa creeze o noua poveste cu aceleasi personaje.

Imaginatia este cheia creativitatii, iar copii pot fi instruiti in mai multe moduri de a dezvolta abilitati puternice de imaginatie.

Cel mai mare beneficiu  pe care il poate  avea povestirea,  este cresterea  cunostintelor  copilului tau.

Ei ajung sa cunoasca prin povesti despre diferite locuri, practici ale vietii, relatii etc.

Cele mai multe dintre povesti descriu caractere bune si rele.

Ascultarea povestilor ii vor ajuta pe copii sa aiba o idee despre stilul comportamentelor  acceptate si sa evite actele neacceptate .

Povestile istorice ,de asemenea, permit copiilor sa cunoasca mai multe despre propriile radacini culturale.

Diferentele dintre culturi si stilurile de viata diferite sunt introduse la copii prin povesti.

Toate povestile sunt informative pentru copii, ca fiind noi pe lume; ei pot cunoaste lucruri  foarte putin despre lumea din jurul lor.

Povestile ii ajuta pe copii sa vizualizeze intrigi si personaje.

Programele de televiziune blocheaza puterea imaginatiei  telespectatorilor, iar povestile sunt de mare ajutor in stimularea creativitatii.

Un alt avantaj  al ascultarii povestilor este faptul  ca, copilului tau ii va creste potentialul academic de  invatare.

Citirea  povestilor ii  introduce o  multime de cuvinte noi in vocabularul nou al  copilului.

Acasa , oamenii comunica cu un numar limitat de cuvinte, dar povestile pot avea un nivel  ridicat al vocabularului academic si de invatat  o multime de cuvinte noi pentru copil.

Copii invata mai usor si mai repede  semnificatia cuvintelor din contextul de poveste.

Copilaria este perioada in care copiii absorb cele mai multe dintre cuvintele pe care le folosesc in viitor. Citirea  povestilor  incurajeaza, de asemenea, copiii sa participe activ la procesul de invatare.

Astfel, se pot imbunatati abilitatile de ascultare ale copilului.

Copiilor le place mai mult sa vorbeasca in loc sa asculte ceva.

Dar acest lucru nu este acceptabil in salile de clasa, astfel povestile le acorda pregatirea necesara pentru a asculta si a intelege in loc de a vorbi.

Parintele sau profesorul trebuie sa aiba grija de anumite aspecte atunci cand  le citeste o poveste copiilor. Daca doriti ca, copii sa asculte in mod activ si sa inteleaga povestea, va trebui sa cititi povestile din punct de vedere emotional.

Schimbarea tonalitatii vocii in functie de sentimentele si emotiile descrise in poveste.

Folosirea eficace a  limbajului corpului  pentru a transmite idei in mod exact. Povestirile parintesti se dovedesc a avea o legatura  emotionala cu copiii.

Ei ii invata pe copii sa fie  mai creativi si sa le produca ganduri mai dinamice si active.

 

 

Contactează-ne

Sau ne poți scrie completând formularul alăturat.

Contactează-ne