The mobile design is not yet defined. Check the desktop version!

Sindromul post-encefalic.(Infectie virala care ataca celulele nervoase din creier).

La persoanele care sufera de boala Parkinson sau alte infectii virale sau bacteriene care ataca creierul, ajunge de obicei, sa se declanseze sindromul post-encefalitic, ca parte a procesului.

Mai exact, aceasta este cauzata de un virus care ataca celulele nervoase si provoaca degenerarea nervilor.

Acest lucru duce la diverse complicatii.LOGOPEDIE BUCURESTI

Definitia Sindromul post-encefalitic.
Sindrom comportamental rezidual, consecutiv unei encefalite bacteriene sau virale, exprimate clinic prin:

Simptomele variaza foarte mult de la o persoana la alta, dar, in general, acestea includ diverse probleme de comportament sau modificări ale rutinei normale.

Deoarece cauzele sindromului postencefalic sunt atat de bine cunoscute, tratamentul pentru tulburarea mintala organica este usor de obtinut.

In functie de varsta persoanei afectate, cauza principala a problemei, precum si diversi alti factori, simptomele sindromului  post-encefalitic variaza destul de mult de la o persoana la alta.

Astfel spus, ele pot include modificarea programului de somn, alterarea obiceiurilor alimentare, iritabilitate, probleme de invatare si un sentiment de stare generala de rau sau apatie care nu dispare.

Alte simptome ale acestei afectiuni includ: bulimie, liniste emotionala, introducerea obiectelor nepotrivite in gura, fascinatie compulsiva fata de obiectele din apropiere si chiar hipersexualitate.

Cauzele Sindromului  post-encefalitic

Asa cum am mentionat, una dintre principalele cauze ale sindromului post-encefalitic este o infectie virala care ataca celulele nervoase din creier.

Aceasta poate fi, de asemenea, cauzata de bacterii, rezultand o inflamatie a creierului care provoaca multe simptome ale sindromului post-encefalitic.

Tratamentul pentru Sindromul post-encefalitic.

Tratamentele pentru sindromul post-encefalitic pot varia in functie de o serie de probleme, inclusiv cauza exacta a sindromului postencefalitic, dar consultul unui terapeut sau  psiholog calificat poate deduce toate simptomele acestei tulburari.

Chiar daca nu exista un leac pentru boala Parkinson, sunt multe lucruri care pot fi facute pentru a face viata un pic mai usoara atunci cand o persoana se confrunta ce o asemenea problema.

Sinonimii:

Contactează-ne

Sau ne poți scrie completând formularul alăturat.

Contactează-ne