The mobile design is not yet defined. Check the desktop version!
Acum 6000 de ani, berea a fost descoperită după ce o bucată de pâine a stat la înmuiat în apă și a trecut printr-un proces de fermentație. Fiindcă procesul de fermentare a fost descoperit de mai multe ori din punct de vedere istoric, nu s-a stabilit cu certitudine în ce an a început producerea berii. Totuși, după unele manuscrise datate din anii 3500-2900 i.Hr.,bereaa fost descoperită în Mesopotamia, astăzi Iran.
Pentru că era apreciată pentru gustul deosebit și concentrația de alcool,bereaera băută zilnic de către localnici.
În urmă cu 5000 de ani, o băutură asemenătoare cu berea numită „kui” era produsă de chinezi. În zilele noastre, există mai mult de 2.000 de sortimente de bere în lume, 19 dintre acestea fiind fabricate de Guiness.
Dacă ar fi să o definim,bereaeste o băutură ușor alcoolică care conține patru elemente naturale: drojdie, malț, hamei și apă. De obicei, berea are o concentrație alcoolică de aproximativ 5% și mai mult ca sigur multă lume nu cunoaște faptul că berea nealcoolizată are o concentrație de alcool de aproximativ 0,5%.
Acest mic detaliu nu reprezintă o problemă majoră în cazul fiolei folosite de poliție pentru determinarea alcoolemiei.
Potrivit unui studiu efectuat de Departamentul de Nutriție al Școlii Publice de Sănătate Harvard,bereareduce cu până la 21% riscul apariției pietrelor la rinichi.
Studiu a fost realizat cu ajutorul a 46.000 de bărbați, cu vârste cuprinse între 35 și 75 de ani.
Dintre toate băuturile studiate, berea dovedește a fi cea mai utilă în prevenirea apariției calculilor renali.
Ea mai poate fi întrebuințată sub diferite forme:
1. Poți face baie în ea. Atunci când intri în cadă, daca vei turna o sticlă cu bere, aceasta va oferi un efect foarte interesant – de baie cu bule.
2. Se folosește pentru a marina carnea. Pentru ca berea este ușor acidă, dacă veți lăsa carnea pentru friptură câteva ore în ea, o va frăgezi foarte mult și nu îi va schimba gustul, așa cum se întâmplă în cazul vinului.
3. Berea poate înloci șamponul.
Înainte de a încerca acest lucru, berea trebuie fiartă. În acest fel alcoolul este îndepărtat din ea, pentru a nu usca firele de păr. O cană cu bere fiartă se amestecă cu puțin șampon obișnuit și apoi se folosește ca și cum ar fi o singură compoziție.
Berea este o băutură alcoolică obținută din 4 produse naturale: drojdia de bere, malț, hamei și apă. Aceasta are aproximativ 5% alcool; așa-numita bere fără alcool are între 0 și 0,5% alcool.
Părul va străluci și va arată excelent.
4. Este un calmant eficient pentru un stomac “supărat”. Alcoolul sau este relaxant și îndepărtează dureruile. Nu a fost realizat niciun studiu în acest sens, însă mai mulți medici afirmă că un număr mare de pacienți au susținut beneficiile berii în acest sens.