The mobile design is not yet defined. Check the desktop version!
Şocant, dar asta se întâmplă în România, tumorile maligne la copii sunt depistate târziu. Vina aparţine în mare parte părinţilor care ignoră primele simptome şi nu se prezintă imediat la medic.
În ţara noastră există peste 5.000 de copii bolnavi de cancer, cărora li s-a pus târziu diagnotiscul. România se laudă că toate formele de cancer sunt tratate gratuit şi în realitate nu au acces la medicamente.
Numărul bolnavilor de cancer sau leucemie în ţara noastră depăşeşte de 480.000, şi ocupăm locul 2 la nivel european în ceea ce priveşte mortalitatea.
Din numărul total menţionat mai sus, 100.000 de persoane au nevoie de tratament continuu, iar această boală necruţătoare omoară anual 49.000 de oameni. În fiecare an, apar peste 3.000 de cazuri noi.
La ora actuală, 2 milioane de bolnavi sunt afectaţi de Hepatita B şi C, 1.000.000 de persoane au diabet şi 500.000 suferă de boli de rinichi.
Ce este cel mai îngrijorător este că a doua cauză a mortalităţii în România a copiilor între 4 şi 15 ani este cancerul şi în fiecare an apar 500 de cazuri noi.
Părinţii unor copii bolnavi de cancer sau leucemie nu se confruntă nu numai cu tratamentul incomplet şi întârziat ci şi cu diagnosticarea fiind amânată pe diverse motive. Aşa se face ca şansele copiilor de supravieţuire sunt de 60%.
Apelul medicilor oncologi este să se facă un control periodic şi un set de analize uzuale înseamnă timp câştigat în favoarea majorităţii copilaşilor sunt diagnosticaţi cu această maladie, în stadii avansate.
Din această cauză, numai 45% dintre copiii suferinzi au cât de cât şanse la vindecare. Identificat la timp şi tratat corect, cancerul la copii răspunde mult mai bine la tratament decât cel la adulţi.