The mobile design is not yet defined. Check the desktop version!

Copilul si multimedia (cauze si efecte).

Este televizorul,calculatorul,CD-player-ul,telefonul si toata informatia primita automat un factor care influenteaza dezvoltarea copilului nostru?

Aceasta intrebare ar trebui sa fie in mintea tuturor parintilor care gasesc ca mijloc comod de petrecere a timpului liber informatia din multimedia .

Copilul trebuie sa-si traiasca copilaria pe cat posibil fara mijloace de informare in masa.

El trebuie lasat sa perceapa in mediul inconjurator si in excursii in natura,in parc,asa cum sunt ele cu adevarat pentru a putea sa-si construiasca o relatie autentica care sa reziste o viata intreaga.

Copilul trebuie intretinut,trebuie sa primeasca informatia reala,sa nu lasam papusile sau masinutele sa devina cei mai buni prieteni si insotitori ai copilului noastru.

Cand privim la televizor ochii sunt indreptati fix catre ecran,iar imaginea se misca.

Aceasta atitudine este eficienta atunci cand exista probleme oftalmologice,iar muschii oculari trebuiesc nemiscati.

Dar atunci cand copilul sta in fata televizorului mai mult de sase ore pe zi,ce se poate intampla?

Nici o culoare,nici o propozitie nu corespund realitatii,fluxul de informatie furnizat de ecran depaseste posibilitatea copilului de a recepta realul si de al prelucra.LOGOPEDIE BUCURESTI

Dupa vizionarea programelor de televiziune se ajunge la o agitatie nefireasca a miscarilor,tot asa cum in timpul vizionarii se ajunge la un nefiresc repaus al acestora.

Copii care se uita periodic la televizor ii intampina pe ceilalti prea deschis fara respect,fac cu placere grimase si abia se uita in ochii interlocutorului,citesc mai putin preferand imaginile ilustrate,concentrarea este mai slaba.

Este foarte important sa oferim copilului alternative de petrecere a timpului liber.

Nu este suficient sa le interzicem sa primeasca informatia din massmedia fara sa ii indreptam spre alte activitati.

Atunci copilul o sa se inversuneze sa astepte sa obtina ceea ce ii e mai usor sa faca si au tot dreptul.

Cu cat parintii arata mai multa siguranta , cu atat  mai usor le este copiilor sa asculte.

Daca insa parintii considera ca informatia transmisa automat le este de folos atunci se ivesc dispute nesfarsite,compromisuri inutile.

Atunci cand parintii ii lasa pe copii sa se uite la televozor este bine sa se stabileasca din timp care este perioada in care acestia beneficiaza de serviciile massmedia,sa aleaga impreuna emisiunile,sa priveasca impreuna emisiunea aleasa.

Televizorul sa fie in locul in care sunt si adultii,astfel nu exista pericolul sa descopere emisiuni care nu le sunt dedicate.

La fel si calculatorul,la prima vedere nu este atat de daunator :nu exista publicitate,nu sunt emisiuni violente,insa poate creea dependenta.

Toate mijloacele de informare in masa sunt folositoare daca gasim timp optim pentru petrecerea in preajma lor.

Credibilitatea si capacitatea de a transmite incredere nu s-au obtinut prin intermediul internetului sau televizorului.

Dimpotriva capacitatea nostra de a ne purta cu ceilalti prin intermediul internetului degenereaza.

Daca noi ca parinti dorim pentru copilul nostru o lume reala,fara a fii izolat de ceilalti pentru ca nu stie cum sa interactioneze,atunci impuneti va in fata atitudinii lor si implicati va activ in dezvoltarea corecta a lui.

Contactează-ne

Sau ne poți scrie completând formularul alăturat.

Contactează-ne