The mobile design is not yet defined. Check the desktop version!

Servicii Cabinet

Problemele complexe ce se ivesc in lumea limbajului au etiologii si simptomatologii diverse. Recuperarea este importanta pentru evolutia psihica in parametrii normali, formarea unui limbaj necesar intelegerii si acceptarea comunitatii.

Contactează-ne Acum

Ce este Terapia Logopedică?

Terapia logopedica se centreaza pe cunoasterea particularitatilor psihice ale formarii si evolutiei limbajului, ale caracteristicilor dezvoltarii psihismului, avand ca obiectiv principal recuperarea tulburarilor de limbaj. Tulburarile de limbaj includ toate deficientele de intelegere si exprimare orala, de scriere si citire, de mimica si articulare. Orice tulburare, indiferent de forma sa, care se rasfrange negativ asupra emisiei sau perceptiei limbajului, intra in categoria tulburarilor de limbaj.RR

Tulburari de pronuntie: dislalie, rinolalie, disartrie.
Tulburari de ritm si fluenta: balbaiala, logonevroza, tahilalie, bradilalie, aftongie.
Tulburari de voce: disfonie, raguseala vocala, fonastenia, mutatiile vocii, afonie.
Tulburari de scris-citit: dislexie, disgrafie, alexie, agrafie.
Tulburari polimorfe: afazie, alalie.
Tulburari de dezvoltare: mutismul electiv, intarziere in dezvoltarea limbajului.
Tulburarile de limbaj apar cu o frecventa crescuta in cadrul unor deficiente de tipul Sindrom Down, autism, ADHD (hiperkinetism), intarziere mentala, deficienta de auz, etc.

Intervenție

Terapii de scurtă durată focalizate pe problemă, prevenție terțiară, recuperare și reeducare

Asistență

Terapii standard de relaxare și sugestive. Asistenta bolnavilor terminali.

Consultanță

Consiliere prin tehnici comportamentale specific obiectivelor medicale.

Probleme Complexe

Problemele complexe ce se ivesc in lumea limbajului au etiologii si simptomatologii diverse. Recuperarea este importanta pentru evolutia psihica in parametrii normali, formarea unui limbaj necesar intelegerii si acceptarea comunitatii.

Copilul care pana la varsta de 3 ani foloseste un numar redus de cuvinte, pe care le pronunta alterat, nu poate forma propozitii simple, desi are auzul bun si organele fono-articulatorii normale dezvoltate, poate fi considerat ca avand intarziere in dezvoltarea limbajului.

Terapia preventiva si interventia timpurie ar trebui sa se preocupe parintii ai caror copii manifesta chiar si mici tulburari in planul limbajului verbal, capacitatii de concentrare, a atentiei, memoriei auditive si vizuale, toate acestea putand avea influenta negativa asupra dezvoltarii normale a copilului.

Intervenţie/asistenţă/consultanţă psihologică:

– terapii standard de relaxare și sugestive;
– consiliere (ex. prin tehnici comportamentale) specific obiectivelor medicale (ex. creşterea aderentei la tratament, modificarea stilului de viaţă, pregătire
– preoperatorie, prevenţie terţiară în cadrul bolilor cronice etc.).
– asistenta bolnavilor terminali.
– terapii de scurtă durată focalizate pe problemă, prevenție terțiară, recuperare și reeducare (individual, de grup, cuplu și familie).
– consiliere psihoeducationala.
– consiliere scolara si orientare vocationala.

Articole & Resurse

Contactează-ne

Sau ne poți scrie completând formularul alăturat.

Contactează-ne