The mobile design is not yet defined. Check the desktop version!

Sindromul hiperkinetic (I)…copilul este hiperactiv, impulsiv si absent.

Sindromul hiperkinetic cu deficit de atentie sau tulburare de hiperactivitate acopera o serie de tulburari de comportament manifestate in principal in copilarie, inainte de varsta de sapte ani.

Se poate produce in viata de adult, de asemenea, pe fondul unei situatii conflictuale, reorientare profesionala sau alte dificultati legate, traume emotionale foarte grave sau leziuni, situatii stresante sau frustrante, lucruri care au nevoie de readaptare la conditiile de viata.

In caz contrar pentru a trata sindromul hiperkinetic, aceasta impiedica atat dezvoltarea mentala si biologica a copilului si face ca integrarea sa sociala sa fie mai dificila.

La o anumita varsta, adultul va avea dificultati in indeplinirea sarcinilor sale academice si profesionale, in mentinerea unei familii sanatoase si o viata sociala adecvata.LOGOPEDIE BUCURESTI

Desi afectiunea apare inainte de varsta de sapte ani, uneori se vede doar la o varsta adulta.

In aceste cazuri, copilul a depasit lipsa lui de atentie prin resurse proprii, in acest fel, el a fost capabil sa-si indeplineasca indatoririle sale prescolare si scolare.

Cu toate acestea, adultul hiperkinetic este creativ, cu intelect normal insa cu tot efortul depus  adultul  hiperkinetic nu poate atinge potentialul sau real, academic, profesional si economic.

Prin urmare, el poate suferi de dificultati de comunicare si de adaptare in familia si comunitatea.

Copilul hiperkinetic este hiperactiv, impulsiv si absent.

Aceste importante manifestari comportamentale se vor reflecta asupra tuturor activitatilor copilului pentru mai mult de 6 luni.

Acestea domina viata psiho-emotionala si, in anumite situatii acest comportament  poate conduce la dezechilibru biologic, care va declansa deficiente digestive, metabolice si ale sistemului imunitar.

Poate produce sensibilizarea  sistemului respirator manifestat prin viroze recurente si tulburari comune, de crestere si dezvoltare, de sensibilizare a sistemului nervos, din cauza acumularii de tensiune nervoasa, etc

 

   Hiperactivitate

 

Impulsivitate

 

Neatentie

Mental, copiii cu deficit de atentie sunt inzestrati cu acelasi potential ca si alti copii.

In cazul in care nu este vorba de o tulburarea neurologica, acesti copii trebuie sa se gandeasca cum sa-si controleze procesele mentale, cum sa-si organizeze stilul lor de viata si cum sa foloseasca in mod corect resursele mentale in activitatile in  care se  implica.

Părintii cu copii diagnosticati cu deficit de atentie trebuie sa inteleaga ca acesti copii au nevoie de iubire neconditionata, acestia trebuie sa fie incurajati atunci cand arata un comportament pozitiv iar atunci cand fac o greseala  trebuie  tratati cu  răbdare si ghidati.

Energia lor mentala si resursele trebuie sa fie indreptate catre zonele care ii fascineaza, acesti copii trebuie sa fie ajutati sa-si dezvolte o auto-disciplina corecta si cum să dobandească bune abilitati sociale, de aderare la o comunitate.

Pentru acesti copii jocul este cel mai bun mod de a se relaxa si de a invata.

Adultii diagnosticati cu sindromul hiperkinetic au dificultatii in concentrare, memorare si accesarea informatiilor memorate  anterior.

Ei  sunt impulsivi, dezorganizati si dezordonati, in permanenta nu se simt in largul lor si evita activitatiile care necesită calmitate si rabdare.

Profesional ei se afla  in imposibilitatea de a mentine un loc de munca stabil si  respecta cu greu termenele de predare a sarcinilor date.

Emotional acestia sunt instabili si evita sa se implice in relatii pe termen lung pentru a nu se atasa de altii.

Ei au un comportament imprevizibile, uneori violent.

Frustrarea lor care rezulta  din inadaptarea la mediu social si profesional poate duce la anxietate si depresie.

Adultul hiperkinetic are o stima de sine scazuta si prezinta o predispozitie puternica de a-si devia comportamentul spre abuzul de droguri, tutun si alcool.

Permanent ei cauta modalitati de descarcare a stresului  si a anxietatii lor, de a scapa de  realitate si de eliberare a tensiunii lor interioare.

Contactează-ne

Sau ne poți scrie completând formularul alăturat.

Contactează-ne