The mobile design is not yet defined. Check the desktop version!

Obezitatea la adulți și copii.

Poate aţi auzit aşa într-o doară la ştiri, cât sunt de credibile statisticile privind obezitatea la americani.

Poate pur şi simplu aţi mers la supermarketuri şi aţi observat câţi oameni sunt supraponderabili comparativ cu anii trecuţi. E greu să nu remarci în aceste vremuri lupta noastră cu kilogramele în plus.

Deschideţi radioul sau uitaţi-vă la tv şi veţi afla că America are o problemă cu greutatea corporală. De fapt, doi din trei americani sunt supraponderali, iar o treime din populaţia Americii este obeză.

Dacă eşti obez, eşti lipsit de multe lucruri care ţi-ar face viaţa mai plăcută. S-ar putea să descoperi că nu te poţi să te joci aşa de viguros cu copilul sau cu nepoţii pe cât ţi-ai dori, să faci sport, să mergi pe jos distanţe destul de mari, sau să ai o viaţă sexuală împlinită.

Este clar că nimeni nu doreşte să fie supraponderal. De aceea, noi avem nevoie de o nouă soluţie, care să cuprindă informaţii corecte, pe care oamenii să le poată folosi.

Soluţia pentru a slăbi este alimentaţia aproape în totalitate vegetariană, cu alimente integrale, asociată cu mişcarea fizică.

De fapt, este o schimbare a modului de viaţă pe termen lung şi nu o cârpire rapidă printr-o ciudăţenie. Această soluţie oferă o pierdere în greutate constantă, concomitent cu reducerea riscului de a face boli cronice.

Rezolvarea acestei probleme nu necesită nişte trucuri magice, nici ecuaţii complexe care să cuprindă analiza grupelor de sânge sau cântărirea amănunţită a hidraţilor de carbon ingeraţi şi nici procese de conştiinţă.

Într-un studiu făcut de americani, s-a cerut unor subiecţi supraponderali să consume cât mai multe alimente, care erau în mare parte, cu conţinut redus de grăsimi, alimente integrale de origine vegetală. În doar trei săptămâni, aceste persoane au pierdut în greutate în medie cu nouă kilograme.

Persoanele care au scăzut au fost cele care au avut la început un exces în greutate. După pierderea iniţială în greutate, kilogramele pot fi menţinute păstrând dieta  respectivă. Şi lucrul cel mai important, a slăbi în acest fel înseamnă sănătate pe termen lung.

Desigur, că unii oameni deşi se alimentează vegetarian totuşi nu slăbesc. Sunt anumite motive: folosind o dietă vegeriană nu se poate produce dacă respectiva persoană consumă prea mulţi hidraţi de carbon rafinaţi. Dulciurile, prăjiturile, plăcintele, produsele de patiserie şi pastele făinoase nu pot duce la slăbire. Aceste alimente sunt foarte concentrate în zaharuri şi amidonuri care se digeră repede, iar produsele de patiserie conţin foarte multe grăsimi.

Al doilea motiv pentru care persoana nu slăbeşte este acela că nu face mişcare fizică. Mişcarea fizică efectuată în mod constant poate duce la rezultate foarte bune.

Păstrarea greutăţii corporale în condiţii optime normale presupune adoptarea unui stil de viaţă pe termen lung.

Cum să procedezi pentru a beneficia de rezultate optime împotriva obezităţii?

În primul rând, înlătură complet ideea de a tot număra numărul caloriile ingerate. Poţi mânca atât cât de mult doreşti şi totuşi să nu te îngraşi, atât timp cât mănânci hrana corespunzătoare. Faptul că ţi-e foame este un semn că ceva nu este în regulă. Foamea prelungită face ca organismul să încetinească rata generală a metabolismului ca o reacţie de apărare.

Nu uitaţi că grăsimile au 9 calorii pe gram, în timp ce hidraţii de carbon şi proteinele doar 4 calorii pe gram. În plus, fructele şi legumele şi cerealele integrale au multe fibre, care conferă saţietate şi nu aduc calorii în plus mesei tale. Aşadar, adoptând o hrană sănătoasă, reduci numărul de calorii pe care le introduci în organism, le poţi digera şi absorbi mai uşor, chiar dacă mănânci mai mult decât de obicei.

În general, vegetarienii consumă aceeaşi cantitate de calorii sau chiar semnificativ mult mai multe decât semenii lor care mănâncă carne şi cu toate acestea, ei sunt mai slabi.

Care este de fapt secretul?

Secretul este procesul termogenezei care se referă la producerea de căldură în timpul metabolismului. S-a observat clar că vegetarienii au o rată a metabolismului uşor mai crescută în timpul perioadei de odihnă, adică ei ard mai mult din caloriile ingerate pentru a produce căldură în organism şi nu le depun sub formă de grăsimi de depozit.

În concluzie, noi putem controla cauza îngrăşării. Se află chiar la capătul furculiţei noastre!

Contactează-ne

Sau ne poți scrie completând formularul alăturat.

Contactează-ne