The mobile design is not yet defined. Check the desktop version!

Copiii bilingvi.

Potrivit unui studiu canadian, copiii care sunt bilingvi (vorbesc două limbi) au lacune în vorbitul ambelor limbi, în schimb au o mai mare capacitate de derulare simultană a mai multor activităţi.

Doi psihologi de la o universitate din Toronto (Canada) au efectuat un studiu unui grup de vorbitori a două limbi, propunându-le două exerciţii. Concluzia a fost că un copil care este bilingv are capacităţi crescute de a se ocupa de mai multe lucruri în acelaşi timp.

Primul exerciţiu a fost analiza capacităţilor cognitive a unui număr de 104 copii în vârstă de şase ani. O parte dintre ei erau anglofoni, iar o altă parte bilingvi (anglo-francezi, anglo-spanioli şi anglo-chinezi).

Când răspunsurile erau limitate la una din cele două categorii, copiii răspundeau cu aceeaşi viteză, dar când trebuiau să treacă de la animal la culoare şi să apese pe o altă tastă, cei bilingvi executau mai repede mişcarea.

A doua serie de exerciţii au fost pe teme de gramatică, conjugare şi vocabular. La această probă, copiii anglofoni s-au descurcat mai bine deoarece dispuneau de un vocabular mai bogat şi mai extins decât al celor bilingvi.

Contactează-ne

Sau ne poți scrie completând formularul alăturat.

Contactează-ne