The mobile design is not yet defined. Check the desktop version!

Cum poţi să te îngraşi intr-o perioada scurta ?

Când toată lumea se plânge de supraponderabilitate, există şi persoane care mănâncă mult, dar nu pun în greutate. O siluetă ca trasă prin inel este rezultată datorită unor factori cum ar fi: hrana consumată, pofta de mâncare, moştenirea genetică sau au metabolismul rapid.

Este adevărat că potrivit specialiştilor nutriţionişti, persoanele care au greutatea în limitele normale sunt mai sănătoase şi trăiesc mai mult.

Dar şi subponderabilitatea are o serie de probleme de sănătate, cum ar fi oasele prea subţiri şi nu foarte rezistente, lipsa rezervelor organismului care este extrem de importantă în perioadele critice, dacă treci printr-o stresantă sau infertilitatea la femei.

Cu un plan bine pus la punct, te poţi îngrăşa, adunând mai multe calorii, în principiu trebuie să mănânci sănătos şi cu efect.

De specialişti se recomandă următoarele alimente:

Pâine integrală, inclusiv cea cu ovăz, tărâţe, secară. Este mai bogată nutriţional decât pâinea albă şi o poţi consuma cu unt, miere, humus sau chiar gem.

Pastele cu carne de pui, fructe de mare, legume proaspete şi multe condimente, reprezintă o mâncare bogată în calorii, fibre alimentare, minerale (cupru, zinc, magneziu) şi complexul de vitamine B.

Legume bogate în amidon. Cartofii, mazărea, porumbul, morcovii, sfecla sunt opţiuni mai bune decât legumele cu multă apă (broccoli, conopidă, dovleceii, castraveţii).

Fructele dense. Bananele, perele , merele, ananasul şi fructele uscate ar trebui consumate mai des decât fructele care conţin multă apă, cum sunt portocalele, piersicile, prunele, căpşunele, pepenii.

Uleiuri vegetale. Când găteşti, foloseşte mult ulei. Cele mai sănătoase sunt cele nerafinate, adică extravirgine, de măsline. O ceaşcă de ulei de măsline conţine 1920 de kilocalorii. Nu ezita să îl foloseşti în salate pentru un plus de savoare.

Ciocolata: 100 de grame de cremă de ciocolată conţine 534 de kilocalorii. Nu ezita să mănânci acest desert dulce care, pe lângă faptul că te ajută să te îngraşi, te binedispune datorită zahărului şi untului de cacao produc insulina, lucru care determină creşterea stării de bine dizpoziţie prin mărirea secreţiei de serotonină (hormon al fericirii).

Nucile au o valoare calorică mai mare decât a cărnii şi sunt recunoscute pentru faptul că ele sunt esenţiale într-o cură de îngrăşat, fiind bogate în grăsimi nesaturate şi au un aport important de fibre, minerale, vitamine şi proteine.

Contactează-ne

Sau ne poți scrie completând formularul alăturat.

Contactează-ne