The mobile design is not yet defined. Check the desktop version!

Clinica Maria Curie in Bucuresti.

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Maria Sklodowska Curie” Bucureşti, cea mai mare instituţie de pediatrie din România

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii “Maria Sklodowska Curie” a fost dat în folosinţă în anul 1984, ca unul dintre cele mai mari spitale de pediatrie din România. A fost construit din fondurile oferite de statul polonez imediat după cutremurul din 1977.

La înfiinţare spitalul s-a numit o perioadă Spitalul Polonez şi apoi ca Spitalul Budimex, şi în final să fie intitulat cu numele chimistei-fizician franceze de origine poloneză, laureată cu Premiul Nobel pentru Chimie şi Premiul Nobel pentru Fizică,  Maria Sklodowska Curie.

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii “Maria Sklodowska Curie” este o instituţie de interes public naţional, în administrarea şi subordinea Ministerului Sănătăţii, reunind medici pediatri de renume de la diferite spitale din Bucureşti, medici care au transformat acest dar al poporului polonez într-unul dintre cele mai bune centre medicale dedicate îngrijirii copiilor.

Încă de la începutul activităţii, în cadrul spitalului de urgenţe pentru copii, s-au putut efectua investigaţii complexe în vederea diagnosticării şi tratamentului diferitelor afecţiuni.

Are ca obiect de activitate asistenţă medicală, cercetarea ştiinţifică şi învăţământul medical de specialitate, asigurând prin personalul universitar de înaltă ţinută ştiinţifică, calificat în servicii de urgenţă, servicii curative şi profilactice. Din punct de vedere al cercetării-dezvoltării, unitatea este angrenată în studii de interes naţional şi internaţional.

Instituţia are trei secţii de pediatrie şi un compartiment diabet, secţia nefrolofie pediatrică, secţia oncologie pediatrică şi un

How To Get Your Ex Back

s professional’>order cialis professional

compartiment hematologie, două secţii clinice de chirurgie şi un compartiment urologie, secţia clinică de ortopedie, secţia clinică ORL, cardiologie, neurochirurgie, chirurgie cardiovasculară, secţia terapie intensivă neonatologie. Numărul total de paturi – 466. În spital se tratează pacienţi cu patologie gravă şi foarte gravă din Bucureşti şi toată ţara.

În primul trimistru al acestui an, s-au făcut investiţii pentru secţia de cardochirurgie pediatrică în valoare de trei milioane şi jumătate de euro. Banii au venit din partea Ministerului Sănătăţii şi din donaţiile strânse cu ajutorul Fundaţiei “Inima Copiilor”.

Secţia de cardiochirurgie pediatrică este gata să primească pacienţi pentru tratament  având aparatura medicală de ultimă generaţie.

De curând, instituţia beneficiază de echipamente medicale medicale pentru Secţia de Chirurgie, donate de Japonia, în cadrul programului de asistenţă nerambursabilă “Grant Assisstance for Grassroots/ Human Security Projects”. În baza contractului de grant, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Maria Sklodowska Curie” a primit 62.925 de euro pentru achiziţionarea de echipamente chirurgicale pentru Secţia de Chirurgie Pediatrică II.

Condiţiile în care copiii pot fi internaţi în spitalul “Marie Curie” sunt următoarele: când este pusă în pericol viaţa pacientului sau în situaţiile cu acest potenţial; urgenţe medico-chirurgicale, politraumatisme sau intoxicaţii; pacientul necesită supraveghere medicală continuă; internarea pentru confirmarea unui diagnostic care nu poate fi stabilit în ambulator; intervenţii chirurgicale care nu pot fi realizate în ambulator; pacientul este nedeplasabil, necesită izolare sau internare obligatorie; transfer interspitalicesc.

zp8497586rq
zp8497586rq
Contactează-ne

Sau ne poți scrie completând formularul alăturat.

Contactează-ne