The mobile design is not yet defined. Check the desktop version!

Morcovii pot dăuna grav sănătăţii!

Trebuie ştiut faptul că baza elementelor nutritive le găsim în alimentele cu conţinut mare de antioxidanţi, elemente care ne pot proteja împotriva multor boli.

Însă, un studiu recent de la Universitatea de stat din Ohio contrazice acest lucru şi sugerează că aceste alimente consumate în cantităţi mari nu duce la nimic bun, dimpotrivă poate fi dăunătoare grav sănătăţii.

Prin cercetările care au stat la bază s-a descoperit că pigmenţii ce se află în morcovi poate fi un real pericol şi persoanele care consumă betacaroten sunt mai predispuse la cancer pulmonar.

Concluzia a fost că organismul absoarbe prea mult din betacarotenul ce se găseşte în morcovi, şi ar putea împiedica vitamina A să se absoarbă în organism.

Vitamina A este esenţială sănătăţii ochilor, oaselor şi pielii, precum şi pentru sistemul imunitar. Dacă absorbţia vitaminei A este blocată, acest lucru ar putea conduce la o serie de boli.

În fructele şi legumele de culoare portocalie şi verde se găsesc principalele surse de caroten: caise, piersici, morcovi, roşii, ardei, mango sau spanac.

Contactează-ne

Sau ne poți scrie completând formularul alăturat.

Contactează-ne