The mobile design is not yet defined. Check the desktop version!

Remedi naturiste.

Tinctura de cruşin

Cruşinul se poate folosi sub formă de tinctură gata preparată de la Plafar sau sub formă de decoct. Tinctura se administrează astfel câte 15 picături diluate în puţină apă, înainte de mesele principale.

Decoctul de cruşin

Decoctul se prepară prin fierberea a 3 linguriţe scoarţă de cruşin în 150 ml apă, timp de 15 minute. Ceaiul se lasă să se macereze timp de şase ore; după cele şase ore, se strecoară şi se bea seara, înainte de a merge la culcare.

Infuzie de flori de măceş

Florile de măceş sunt şi ele recunoscute pentru calităţile lor laxative. Se prepară o infuzie din 25 g plantă la un litru de apă. Se consumă câte 3 căni pe zi.

Infuzia de petale de trandafiri

Petalele de trandafiri de lună uscate sunt utilizate şi recomandate ca laxativ uşor în constipaţia copiilor,  a convalescenţilor sau a persoanelor vârstnice.

Se prepară o infuzie din 3 g petale de trandafiri la un litru de apă. Se infuzează 15 minute şi se consumă pe parcursul unei zile.

Ceai de seminţe de in

Trei linguri de seminţe se pun pentru o noapte întreagă într-un litru de apă. Dimineaţă se dă un clocot,  se strecoară şi se administrează. Se recomandă consumarea a trei căni de infuzie pe zi.

Decoct din fructe de afine

60 grame de fructe se ţin timp de o oră într-un litru de apă călduţă, după care se pun la fiert la foc mic 20 de minute. Se lasă la răcit, iar cât este călduţ încă se consumă câte o ceşcuţă din oră în oră.

Tinctura de leurdă

Se spală şi se mărunţesc bine doi pumni de frunze de leurdă proaspătă sau uscată, iar bulbii se introduc într-un vas cu gura largă fără a se îndesa, iar deasupra se toarnă alcool de secară de 38-40 grade, de preferat preparat în casă. Se acoperă vasul şi se pune la loc călduros pentru 14 zile. După cele 14 zile se administrează câte 15 picături diluate în puţină apă, de patru ori pe zi.

Decoct din măghiran

Se fierbe o linguriţă de plantă în 500 ml apă timp de 20 de minute. Se lasă să se răcească şi se administrează câte 2 căni pe zi.

Infuzie combinată

Se amestecă următoarele plante: flori de muşeţel – 30 g, nalbă – 30 g,  măghiran – 30 g, portocal – 30 g,  rozmarin – 30 g, cimbru – 30 g. Din acest amestec de plante se ia o lingură cu vârf, care se va infuza timp de 10 minute într-o cană cu 250 ml apă clocotită. După fiecare masă principală se bea câte o ceşcuţă cu infuzie.

Contactează-ne

Sau ne poți scrie completând formularul alăturat.

Contactează-ne